HELDAGSTUR - Haag

HELDAGSTUR - Haag


- Tog Amsterdam - Haag t/r
- Besøg hos den Danske Ambassade
- Besøg Parlamentet
- Meetup - Politik
- Tid til at opleve byen på egen hånd

Dagen starter med en times togtur fra Amsterdam til Haag.

Fremme i Haag besøger i først den danske ambassade.

Den Danske Ambassade
- Oplæg fra ambassadens personale
- Spørgsmål fra eleverne
- Varighed: 90 minutter

Foredrag om den danske ambassades arbejde i Holland, og hvilke opgaver ambassaden har i relation til den aktuelle politiske, økonomiske og sociale situation i landet. 

Der gives en generel introduktion til, hvad det vil sige at være dansk ambassade i det aktuelle Holland, og hvordan ambassaden arbejder for at fremme de danske interesser i landet. 

Besøget er normalt af ca. én times varighed og derefter spørgsmål, og varetages af en af ambassadens dygtige praktikanter.

Herefter fortsætter I til et besøg i Parlamentet.

Parlamentet - Tweede Kamer
- Entré Gruppe
- Guidet rundvisning

Haag er hjemsted for landets regeringssæde og for adskillige statslige institutioner, internationale organisationer og diplomatiske missioner, hvilket gør det til et levende center for politiske anliggender på både nationalt og globalt plan.

Byens rige historie og strategiske beliggenhed har befæstet Haags position som en nøgleaktør i udformningen af ​​det politiske landskab i Holland.

På den guidede rundvisning vil eleverne komme rundt i det hollandske Repræsentanternes Hus' midlertidige hjem og høre om, hvordan Repræsentanternes Hus fungerer, få en forklaring om det hollandske politiske system og se de arkitektoniske højdepunkter i denne relativt nye bygning.

Desuden fortæller guiden om hvorfor nogle af sæderne i det hollandske Repræsentanternes Hus har et våbenskjold på sig, og andre ikke har. Historiske og aktuelle historier vil give jer et indtryk af det politiske liv i Haag. Under turen er der hele tiden mulighed for at stille spørgsmål.

Efter Parlamentet forsætter I til en Talk med fokus på bæredygtighed.

Talk - Bæredygtighed
- Oplæg fra unge politiske aktivister
- Spørgsmål fra eleverne

De danske elever møder politisk aktive unge til et oplæg og en diskussion på emnet bæredygtighed lokalt og globalt.

Arrangementet har til formål at give en platform for de unge til at dele ideer og aktivt deltage i debatten. Mødet finder sted i lokalerne hos et lokalt politisk parti. Eleverne får chancen for at møde erfarne politiske aktivister, der har har sat bæredygtighed på den politiske dagsorden.

Efter aktiviteten er der afsat tid til se se byen, inden turen går med toget tilbage til Amsterdam.


Om aktiviteten

Hele året

Amsterdam

Fra 10 deltagere

ID: A033AMS