BESØG - Berliner Fernsehturm

BESØG - Berliner Fernsehturm


- Entré Gruppe

I 1950'erne havde Den Tyske Demokratiske Republik (DDR) en ambitiøs plan om at opføre et avanceret anlæg i Berlin til udsendelse af DDR-tv-programmer. I første omgang overvejede de nogle bakker i den sydøstlige del af Berlin som en mulig placering. Indenrigsministeriet traf imidlertid en dristig beslutning om at ændre stedet til at ligge direkte i indflyvningen til den planlagte Schönefeld-lufthavn.

Vi spoler frem til 1960'erne, hvor DDR-regeringen opfører det ikoniske tv-tårn på sin nuværende placering, med intentionen om at fremstå med et tydeligt symbol på det socialistiske systems styrke og effektivitet. Kuglen på toppen af tårnet skulle minde om billedet af de sovjetiske Sputnik-satellitter og blev belyst i socialismens røde farve. 

Opførelsen af tv-tårnet var en teknisk bedrift. En af de mest udfordrende opgaver var at montere kuglen i en svimlende højde på 200 meter.

I dag står tv-tårnet fortsat og præger den tyske hovedstads karakteristiske silhuet. Ligesom det berømte Brandenburger Tor er det blevet et ikonisk symbol på det genforenede Tyskland.
Om aktiviteten

Hele året

Berlin

Fra 10 deltagere

ID: A032BER