BESØG - NGO Madspild

BESØG - NGO Madspild


- Oplæg om NGOens arbejde (ENG) 
- Spørgsmål fra eleverne
- Deltagelse i projektaktiviteter
- Fællesspisning, musik eller foredrag

I besøger en lokal non-profit organisation i Amsterdam. Deres mission er todelt: at bekæmpe madspild og at fremme et internationalt fællesskab. Organisationen indsamler mad som ellers ville gå til spilde fra kantiner, landmænd og producenter.

Besøget starter med en introduktion til virksomheden, hvor I hører om deres initiativer og målsætninger. Herefter vil eleverne deltage i en af organisationens aktiviteter.

Der er forskellige opgaver som eleverne kan deltage i, afhængig af hvilken dag I er på besøg. Det kan være at hjælpe med at lave mad, hente råvarerne hos producenterne eller hjælpe til i byhaven. Afhængig af hvilken opgave eleverne skal hjælpe med at løse, vil de blive delt i mindre grupper.

Hvis besøget ligger på en dag med fællesspisning kan I deltage i den efterfølgende middag. Gæsterne bestemmer selv hvor meget de vil betale for måltiderne, og således motiveres alle til at være en del af at mindske madspil. 

Efter middagen har I mulighed for at nyde en musikalsk optræden eller lytte til et foredrag om bæredygtighed. 

NGO'en har også en byhave, hvor de dyrker de grøntsager som bruges til middagsarrangementet. 

Eleverne har mulighed for at arbejde frivilligt i den urbane have.

Til denne aktivitet findes der en frivillig opgave, som løses forud for studierejsen.

Her skal eleverne undersøge hvordan danske supermarkeder og øvrige initiativer i Danmark bekæmper madspil. Resultaterne af elevernes research præsenteres  til en repræsentant fra NGO'en under besøget i Amsterdam.

Om aktiviteten

Hele året

Amsterdam

Fra 10 deltagere

ID: A029AMS