CITYWALK - Det delte Berlin

CITYWALK - Det delte Berlin


- Guidet rundvisning i Berlin (TY/ENG)
- Varighed: 3 timer

Den guidede rundvisning fører jer fra Tränenpalast til Checkpoint Charly. Undervejs passerer I nogle af Berlins top-seværdigheder, såsom Reichstag, Brandenburger Tor, Holocaust-mindesmærket, Potsdamer Platz og et af de gamle vagttårne.

På vejen til Checkpoint Charly følger vi sporene af Berlin muren. Vi ser på, hvordan mennesker levede ved og med muren. Hvorfor blev muren egentlig bygget? Hvad skete der med familierne, der boede på begge sider? Hvordan så et flugtforsøg ud?


Efter afslutningen af Anden Verdenskrig blev Tyskland delt i fire besættelseszoner, der blev kontrolleret af USA, Storbritannien, Frankrig og Sovjetunionen. Berlin, som var hovedstaden i Tyskland, blev også opdelt i fire sektorer. I årene efter krigen blev der stadig mere spænding mellem Øst- og Vestblokken, og i 1949 blev to separate stater dannet - Den Tyske Demokratiske Republik (DDR) og Forbundsrepublikken Tyskland (BRD).

I mere end tre årtier delte Berlinmuren hovedstaden i Tyskland og symboliserede den kolde krigs opdeling mellem Øst- og Vestblokken. 


Muren havde en dramatisk indvirkning på Berlin og dens befolkning. Familier blev adskilt, og naboer blev delt. Mange mennesker mistede deres job eller blev tvunget til at flytte, når deres hjem blev revet ned for at gøre plads til muren. 


Efter mere end tre årtier med adskillelse faldt Berlinmuren endelig i november 1989. Faldet af muren var et historisk øjeblik og symboliserede en afslutning på den kolde krig.

Om aktiviteten

Hele året

Berlin

Fra 10 deltagere

ID: A025BER