True


GLOBALT UDSYN & LOKAL SAMMENHÆNG

En studierejse er i vores øjne en nødvendig rejse. De studerende har brug for indsigt i den omgivende verden og der findes ingen erstatning for at have set verdenen med egne øjne. Studierejsen styrker samtidig en række faglige og sociale kompetencer og samlet set er en veltilrettelagt studierejse med fagligt fokus en vigtig del af et ungt menneskes dannelse, uddannelse og fremtidige udsyn.


Det ændrer selvfølgelig ikke på at en studierejse, på lige fod med anden rejseaktivitet, udgør en belastning for vores fælles klima.


Hos Venga Travel ønsker vi at bidrage aktivt til at vores rejsegrupper får mulighed for at afbøde den klimabelastning som studierejsen medfører. Det lyder enkelt og rigtigt, men virkeligheden er desværre, at vi ikke lever i en perfekt verden. Klimakompensation er ikke en A til B logik hvor man bare kan købe aflad gennem at CO2 kompensere sin transport.


Som selskab har Venga Travel længe ledt efter en holdbar model som giver mening og transparens for vores rejsegrupper.


Flyselskaberne har med varierende succes introduceret mere eller mindre egnede modeller for CO2 reduktion. Hotellerne arbejder med interne klimaregnskaber og fælles for alle er at de pynter sig med lånte fjer.


I samme periode er der kommet en underskov af organisationer og private virksomheder som alle tilbyder forskellige klimaforbedrende tiltag i bytte for økonomisk støtte. Vi har været i dialog med mange af dem og generelt set er det svært at gennemskue om det er en effektiv måde at forbedre et klimaregnskab på.


Vores konklusion er at vi og vores rejsegrupper er bedre tjent med en mindre og lokal model, hvor vi udregner CO2 belastningen for gruppen efter de gængse beregningsmodeller og benytter den økonomi der herved opstår til at støtte lokale projekter og NGOer på vores rejsedestinationer.


Et eksempel:

En rejsegruppe genererer et beløb på:  150 kr. x 25 elever og lærere = 3.750 kr. som kompensation for en flyrejse. Dette beløb gives til et lokalt projekt der arbejder med vandmiljø. Beløbet overrækkes som en "klimacheck" af rejsegruppen selv i forbindelse med en af aktiviteterne på studierejsen. Det kan være en dykkeraktivitet hvor eleverne lærer at dykke og samtidig renser havbunden med uddannede dykkerinstruktører eller en Plog & Talk tur, hvor der samles samles affald på en lokal strand.


Rent praktisk faktureres kompensationen sammen med bestilling af studierejsen og Venga Travel udbetaler beløbet direkte til organisationen der vælges.


Det er en win win situation for alle og en 100% konkret oplevelse for de studerende af at deres klimakompensation nytter og giver mening.


På samme måde kan Venga Travel tilbyde klimakompensation på busrejse og hostel.


Ud over økonomisk kompensation på transport og ophold tilbyder Venga Travel desuden at rejsegrupperne kan bidrage fysisk ved at deltage i klimaforbedrende aktiviteter på alle vores rejsedestinationer. Det vil typisk være i samarbejde med lokale NGOer og organisationer.

 

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.