Sylvie fra Nordfyns Gymnasium fortæller

Så er vi alle vel hjemvendte og har fået pakket ud. Turen har været en stor succes, og det er i høj grad jeres fortjeneste.

Alt var mageløst organiseret, og foredragene og møderne med alle de mennesker vi fik lov at komme i kontakt med var yderst interessante.

Eleverne var velforberedte hjemmefra og kendte emnet kulturmøde fra den teoretiske side, men at få mulighed for at være midt i det gav dem oplevelser de får med sig resten af livet, og det har de givet udtryk for under hele opholdet.

Javier kunne med sin ungdommelige charme og store viden om byen fange eleverne i sin rundvisning og gav dem lyst til at komme tilbage for at udforske byen mere. Eleverne nød flamencotimen med Ana og prøvede at se ligeså ‘aflamencado’s ud som hende. Juan Antonio kørte os sikkert og roligt til Gibraltar og hjem med stort smil på læben og hjalp os at få et pas tilbage som toldbetjenten ‘havde fået med’ ;-).

Clive Golt, med sit indgående kendskab til Gibraltars situation, vakte meget interesse og formåede at skaffe et helt hold af sympatisører for Gibraltar i tilhørsforholdet. Teresa modtog os med åbne arme på IES Los Boliches og det ser ud til at flere af eleverne har udvekslet adresse og blev motiveret til at opretholde kontakter.

Og så var der Rosa fra Venga Travel som så fint introducerede os til ‘Juan’ eller Soleiman – den afrikanske indvandrer, som virkelig fik udelt opmærksomhed fra eleverne. Han har uden tvivl ændret deres syn på de mange mennesker som arbejder og lever på denne mere prekære måde. Det er i hvert fald den tilbagemelding jeg har fået fra mange af de unge mennesker. Han gjorde det på en vældig fin måde med et smil på læben, selvom mange spørgsmål var ret personlige og kunne minde ham om barske situationer. Mange mødte ham senere den samme aften, da han var på arbejde som strandsælger på restauranter og cafeer og fik mulighed for at snakke uformelt videre med ham og købe nogle småting – det gjorde alle glade. Jeg håber, at han også oplevede mødet positivt.

Programmet var tætpakket og der var ikke meget fritid, men alle er enige om at studieturen har været utroligt vellykket! Og så var der jo aftenerne, hvor de trygt kunne gå rundt i Arroyo og nyde livet a la española. Logiet var også helt fint og langt over lejerskolestandard. Eleverne var glade og taknemmelige. Et par klimaanlæg og ventilatorer trængte til udskiftning, men det kunne ikke sløre det positive generelle billede.

Mange tak også for den praktiske sidste-minut hjælp med kørestol og krykker – uden de to hjælpemidler ville vi ikke have klaret turen med Liv.

Jeg har allerede anbefalet jer på Spansklærerforeningens FB og både Kirsten og jeg vil meget varmt anbefale jer rundtomkring. I er alt det som jeres reklame siger 😉 – og mere

Un saludo muy cordial y hasta la próxima!

Un abrazo

Sylvie

© Copyright - Venga Travel 2018