Picasso

Malaga

“Picasso boede kun i Malaga i sin tidlige barndom, men det er helt tydeligt gennem hans kunst, at Malaga havde en særlig plads i hans hjerte.”

Jeg bruger meget tid på at udforske de forskellige museer rundt omkring i byen. Lige her, hvor vi er nu, er et virkelig interessant område. Bag ved mig går vejen op til Alcazaba, den gamle arabiske fæstning og slot, som man simpelthen skal se, når man besøger Malaga. Lige foran Alcazaba, på min højre side, ser du det gamle romerske amfiteater, Teatro Romano. Amfiteatret blev fundet i 1951 efter at have været skjult under gaderne i århundreder, og er i dag et historisk vartegn for byen.

Et par gader her fra pladsen finder du Picasso museet med mere end 200 af hans værker. Pablo Picasso er født i Malaga, hvilket vi er meget stolte af – han var malagueño. Hans fødehjem ligger midt i centrum, kun nogle minutters gang fra museet – lige ved Plaza de la Merced. Disse to er bestemt et besøg værd, hvis man vil lære noget mere om Picasso.

På Merced pladsen finder du også Picasso siddende på en bænk med en blyant og notesbog, klar til at skitsere nye ideer. Som du kan se, er Malaga et besøg værd, hvis man vil følge Picassos fodspor fra hans barndom. Picasso boede kun i Malaga i sin tidlige barndom, men det er helt tydeligt gennem hans kunst, at Malaga havde en særlig plads i hans hjerte.

Nå, lad mig fortsætte gennemgangen af gode museer i byen. Hvis du går lige ned af gaden her til venstre, kommer du hen til Malaga Museum. Her kan du finde arkæologiske fund fra forskellige steder i regionen. I samme bygning er der en kunstudstilling sammensat af forskellige smukke kunstværker, også specielt for denne region. Bygningen, som danner ramme for museet, hedder Palacio de la Aduana, og var toldvæsenets hovedkontor tilbage i 1700-1800-tallet. Det er en smuk neoklassisk bygning, som man bedst kan beundre fra Malaga Park.

De sidste to museer jeg vil nævne, befinder sig i den gamle tobaksfabrik i Tabacalera bygningen. Det første er Det Russisk Museum, som er et kæmpe museum, der fremviser mere en 100 kunstværker fra Skt. Petersburg Kollektionen. Værkerne dækker over de russiske kunstperioder, som giver en god indsigt i den russiske historie. Det andet museum ligger lige ved siden af og er det perfekte sted for bilentusiaster. Automobilmuseet i Malaga huser en privat kollektion af vintage og moderne biler og udstillingen er bare noget helt specielt.

Museer er der nok af i byen, og jeg er sikker på, at der er et museum, der passer lige til dine interesser. Dem jeg har nævnt, er mine klare favoritter, men Malaga byder på mange flere.