Pedregalejo og El Palo

Malaga

“Kun nogle kilometer fra centrum ligger de gamle fiskerbyer Pedregalejo og El Palo. Her finder du den bedste friske fisk, der bliver grillet lige foran dig.”

Det bedste ved Malaga er uden tvivl den direkte adgang til havet. Jeg kan godt lide at slentre ned af den nyrenoverede kaj Muelle Uno. Kajen er nu fyldt med butikker, restauranter og barer, hvor du kan få en forfriskning, mens du nyder udsigten. Forestil dig, at du på den ene side har udsigt ud over de mange både som ligger i havn, og på den anden side ser over på den smukke arabiske fæstning Alcazaba. Du kan også fortsætte ned for enden af Muelle Uno til fyrtårnet. Her er der et rigtig godt sted, som også er meget lokalt, hvor man kan bade hele året rundt.

Lige bag Muelle Uno begynder Malagueta, som er området omkring Malagas mest centrale strand. Malagueta er populær, fordi den ligger så tæt på bycentrum, men jeg kan nu bedre lide at tage lidt længere væk fra centrum. Kun nogle kilometer fra centrum ligger de gamle fiskerbyer Pedregalejo og El Palo. Her finder du den bedste friske fisk, der bliver grillet lige foran dig, hvilket er typisk for de mange Chiringuitos [på dansk: bar/ restaurant] langs stranden. Jeg kan bruge flere timer på at lytte på havets brusen, mens jeg slapper af.

Jeg kan også varmt anbefale Peñon del Cuervo. Det er en mindre strand, som ligger lige lidt længere væk end Pedregalejo og El Palo. Der kan man nyde en dag i solen eller tage der til om aftenen, hvor der af og til bliver holdt koncerter og bålfester lige ned til vandet.

Malaga er i dag meget turistet, og det bliver sværere og sværere at finde gode autentiske steder. Det er rart, at der stadig er nogen afkroge, som turisterne ikke har fundet frem til… Så de steder vil jeg selvfølgelig holde for mig selv.