La Casa Invisible

Malaga

“De netværk jeg har fået og den viden jeg har tilegnet mig i Det Usynlige Hus har gjort, at jeg nu kan leve af at sælge mit eget håndværk.”

Jeg vil slå et slag for byens kulturcentre. Helt sikkert. Artsenal er en multidisciplinær platform, hvor kunstnere har mulighed for at samarbejde på kryds og tværs. Det kommer der noget ret overraskende og unik kunst ud af. Artsenal ligger nede ved havnen og er bestemt et besøg værd.

Så er der også kulturcentret La Casa Invisible [dansk: Det Usynlige Hus]. Der er altid et eller andet projekt i gang i Det Usynlige hus, og som oftest er der flere i gang af gangen. Det kan være projekter indenfor alverdens kunstneriske, samfundsfaglige og politiske områder. Projekterne skal bare have som mål at styrke samarbejdet mellem byens lokale kunstnere og på den måde styrke lokalt håndværk og produktion.

Det er et kulturcenter, hvor mange lokale kunstnere har deres daglige gang. De netværk jeg har fået og den viden jeg har tilegnet mig i Det Usynlige Hus har gjort, at jeg nu kan leve af at sælge mit eget håndværk.

Kulturcentret La Noria er ved at blive rigtig populært. De arrangerer værksteder om social innovation, udstiller alternativ kunst og afholder intime koncerter. Jeg er personligt vild med La Noria på grund af stedets overskønne rammer. For mig er La Noria en oase midt i Malaga.

Jeg vil også lige nævne Malagas sigøjner-kvarter, La Trinidad. Både La Noria og Trinidad ligger lige ovre på den anden side af floden Guadalmedina. Går du rundt i gaderne i La Trinidad vil du støde på flere charmerende gårdhaver og flotte, gamle bygninger. Jeg vil tro, at det er et af de mest autentiske kvarterer i Malaga.