Gibralfaro Slottet

Malaga

“Malaga har noget helt specielt, som får folk til at vende tilbage. Byen har alt fra arabiske slotte til en nyrenoveret moderne havn.”

Malaga er en by med meget historie. Alcazaba og Gibralfaro Slottet er nogle af de mest symbolske steder i Malaga. Det er to slotte, som blev opført under den arabiske besættelse tilbage i det 10. århundrede, mener jeg. De to slotte er forbundet af et fæstningsværk, der blev brugt til at forsvare byen med.

Fæstningsværket spillede en stor rolle, da de Katolske Monarker generobrede byen i slutningen af 1400-tallet. Det tog dem tre måneder grundet dette stærke fæstningsværk. Men de vandt, den arabiske besættelse var ovre og kongefamilien optog Gibralfaro Slottet som deres midlertidige bopæl. Jeg elsker at læse, specielt om byens fortid, som er virkelig spændende og noget jeg kunne snakke om i timevis.

Gibralfaro Slottet ligger på en høj med en ubeskrivelig udsigt over byen og havnen. Det er en flot gåtur derop, selvom det er lidt hårdt, for det er temmelig stejlt, men det er det hele værd. På vejen derop er der flere steder du kan stoppe op for at få et helt fantastisk panoramisk billede ud over byen. Der er ét specielt sted, hvorfra man kan se tyrefægtningsarenaen, Plaza de Toros de la Malagueta oppefra. Man kan få et glimt af en tyrefægtningskamp fra dette udkigspunkt – helt gratis.

Ud over byens spændende historie, så er jeg også vild med kysterne og strandene. Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola og Marbella er alle dejlige kystbyer, som ligger i en stribe ned langs kysten Costa del Sol – ikke langt fra Malaga. Men især Torremolinos er jeg helt vild med. Gaden San Miguel, som nok er den vigtigste gade i byen, er omringet af butikker, restauranter og cafeer, og der er altid en masse liv i gaden. Gaden fører næsten helt ned til stranden.

Strandene i Torremolinos er så dejlige, og du finder selvfølgelig en lang række cafeer, eller “Chiringuitos”, som det hedder. Du kan være helt sikker på at kunne bestille lækker frisk fisk ved en af de mange skønne Chiringuitos langs stranden. Chiringuitos er særligt kendte for at grille lækker frisk fisk, som bare skal prøves. De her små restauranter er at finde alle mulige steder langs de mange strande på Costa del Sol. I Malaga er der også nogle rigtig gode langs Malagueta, Pedregalejo og El Palo.

Malaga har noget helt specielt, som får folk til at vende tilbage. Byen har alt fra arabiske slotte til en nyrenoveret havn. Fortiden blandes med nutiden, hvilket har sin helt egen charme. Selv i Malaga Park kommer denne blanding til udtryk. Parken er fyldt med træer og planter fra hele verden, hvilket er et tydeligt tegn på globalisering og vores samfund i dag. Samtidig ser vi blandt andet fortiden repræsenteret gennem statuen El Cenachero for enden af parken ved Plaza de Marina. El Cenachero var en traditionel fiskesælger førhen. Det siger hvis det hele. Malaga byder på lidt af hvert – historie, strand, natur, fisk og skaldyr, en smuk renoveret havn og meget mere.