Den Nye Madtrend

Madrid

“La Cebada forener den nye trend med det traditionelle marked. Frugthandlere, slagtere og fiskehandlere ligger side om side med nye smarte madboder og ølbarer.”

Den-nye-madtrend-Madrid

Jeg kan virkelig godt lide Madrid, og jeg gør en dyd ud af at gå rundt i gaderne i stedet for at tage metroen. Det er blevet lidt en trend at renovere gamle fabriksbygninger og togstationer, for så at lave stederne om til kulturcentre, indkøbscentre, og madmarkeder. Især det nye madmarked-koncept skyder frem overalt, og de fleste kvarterer har nu deres eget moderne madmarked.

Det er kort fortalt en stor hal fyldt med madboder, som frister med alverdens lækkerier – lige fra lokal spansk tapas, til sushi og arepas. Til de tørstende er der også et bredt udvalg af øl, vin og cocktails. Mellem rækkerne af boder står der lange borde, som frit deles af alle spisende gæster.

San Miguel Marked, som ligger mellem Puerta del Sol og Plaza Mayor, er det mest kendte af de her nye madmarkeder, men det er ret turistet og vildt dyrt. Jeg kan personligt bedst lide markedet San Ildefonso, som ligger i kvarteret Malasaña, og San Antón, som ligger i Chueca. San Fernando og Vallehermoso er også to rigtig fine og meget autentiske markeder.

Besøger du kort Madrid, vil jeg nu opfordre dig til, at du vælger San Ildefonso Marked, og derefter går på opdagelse i gaderne i Malasaña. Kvarteret er ret hipster, og indenfor de sidste par år er det blevet enormt populært.

de-color-madrid

Et godt alternativ til Malasaña er kvarteret La Latina. Jeg tror faktisk, at mange lokale efterhånden foretrækker La Latina, fordi de synes, at Malasaña er blevet lidt for smart. Madmarkedet i La Latina hedder La Cebada, og jeg vil vove at påstå at alle madrileños kender det.

La Cebada forener den nye trend med det traditionelle marked. Frugthandlere, slagtere og fiskehandlere ligger side om side med nye smarte madboder og ølbarer, som sælger mad og drikke fra snart hele verden. Søger du flere gode tapasbarer i La Latina, skal du lede efter gaden Cava Baja, som er fyldt med små restauranter, der byder på alverdens gastronomiske lækkerier. Du kan også roligt slå et smut forbi Plaza de Cascorro.

En bytur starter ofte på en god tapasbar, og så er det i øvrigt lige meget, hvilken ugedag det er. Det skal dog siges, at pengene ikke sidder så løst som førhen, så madrileños går lidt mindre i byen end tidligere. Men tro mig, Madrids natteliv er stadig godt. Der findes en masse subkulturer i Madrid, og du kan altid finde et spillested, som matcher din musiksmag. Der er alt fra jazz, flamenco og diverse latinamerikanske rytmer,  til rock og elektronisk musik.