Casa de Campo

Madrid

“Hvis det ikke var for Casa de Campo, tror jeg ikke, at man kunne trække vejret her i Madrid – det er byens lunge”

studierejser-madrid-Casa-de-Campo-Madrid

Casa de Campo er en park, en stor skov, et enormt naturområde. Det er ligesom overgangen fra by til provins. Det er ikke helt til at forstå, at så stort et naturområde kun ligger et stenkast fra centrum. Nedenfor kongehuset, Palacio Real, løber floden Manzanares. Krydser man Kongebroen mødes man af seks store søjler, som markerer indgangen til Casa de Campo. Hvis det ikke var for Casa de Campo, tror jeg ikke, at man kunne trække vejret her i Madrid – det er byens lunge.

Du har sikkert hørt om El Retiro-parken, som er utrolig smuk og fyldt med historiske monumenter. Den er helt sikkert et besøg værd, men den vil altid være begrænset af at være en bypark. Casa de Campo er ikke bare en park, men et kæmpe naturområde, der er fem gange større end Central Park i New York. Jeg bor selv tæt på, så jeg kommer der rigtig tit. Det er klart mit yndlingssted i Madrid.

studierejser-madrid-casa-de-campo-madrid

I den første del af parken finder du Lago de Casa de Campo, som er en stor sø med en række restauranter langs bredden, hvor man kan nyde den friske luft, mens man får noget lækkert at spise. Der er også en forlystelsespark og zoologisk have, men det stopper ikke her. Dybere inde i parken er der de mest utrolige naturlandskaber, som du ikke kan forestille dig findes i Madrid.

Der er smukke uforstyrrede afkroge, klipper og høje, hvorfra du har en fantastisk panoramisk udsigt over byen. Hvor er det egentlig fedt, at der ikke er flere, som kender til de her steder. Det charmerende ved Casa de Campo er netop, at selvom de fleste madrileños kender til området, så er det de færreste, som bevæger sig dybere ind i parken, hvor de virkelige spektakulære steder er.

Du kan roligt gå på opdagelse i parken, da der er masser at se. Det ville nok være ideelt at leje en cykel for at komme hurtigt rundt og på den måde se mest muligt. Du kan også dyrke sport i parken eller vælge at se parken oppefra ved at tage en tur med gondolliften, som tager dig fra Rosaleda til Casa de Campo. Udsigten er helt fantastisk, og du kan passende slutte af med en smuk tur gennem parken. Mange madrileños pakker picnickurven og bruger fridagen i parken med familie og venner. Det er et fedt sted at koble af – afsides fra byens travlhed og larm.

studierejser-madrid-casa-de-campo-madrid-city

Jeg kan også rigtig godt lide Palacio Real, hvorfra man har en perfekt udsigt ud over Casa de Campo. På pladsen mellem Palacio Real og Katedralen Almudena er der desværre blevet sat en halvmur op, så man nu kun har udsigten inde fra Det Kongelige Palads’ område. Alternativt kan man gå om bag katedralen, hvor der er et spot fra parkeringspladsen over den lille park, Parque de Atenas.

Der er to store træer, som begge har en lidt karakteristisk form, og det skaber en sjov effekt af at indramme udsigten. Jeg vil klart anbefale folk, at se solnedgangen derfra. Det er gratis og meget få kender til stedet, hvilket jeg synes er lidt charmerende. Man kan selvfølgelig også tage op på en af de mange tagterrasser, som findes rundt omkring i byen. Tagterressen El Círculo de Bellas Artes nær Gran Vía er ret in. Man skal betale entré og selvfølgelig også lidt ekstra for drinksene, men udsigten deroppefra er upåklagelig.