Barcelonas Nørdede Triangel

Barcelona

“Norma Editorial har alt fra Marvel og DC til Tintin og Manga samt et utal af mindre amerikanske, europæiske og japanske tegneserier og videospil”

Barcelonas Nørdede Triangel

Jeg har ikke et yndlingssted som sådan, men der er mange steder i Barcelona, som jeg godt kan lide at besøge. Jeg kommer for eksempel tit i området omkring Triumfbuen, fordi jeg går rigtig meget op i fantasy, animation, manga og videospil. Området bliver kaldt Barcelonas nørdede triangel, fordi det er fyldt med comics butikker. Jeg vil skyde på, at der ligger 20-30 i området. Barcelonas største animations- og tegneseriebutik, Norma Editorial, er selvfølgelig en af dem. De har alt fra Marvel og DC til Tintin og Manga samt et utal af mindre amerikanske, europæiske og japanske tegneserier og videospil. Det er virkelig en genial butik. Så snart jeg har tid og penge tilovers tager jeg derhen.

Der ligger i øvrigt en cafe på Ramblaen, som jeg også synes er virkelig fed, El Bosc de les Fades. Navnet er catalansk og betyder Feernes Skov. Når du træder indenfor, er det som om du træder ind i en fantasy skov. Udsmykningen er total gennemført. Cafeen ligger lige ved siden af voksmuseet, så hvis jeg ikke tager fejl, er det for enden af Ramblaen, tæt på statuen af Columbus. Det er et cool sted – lidt dyrt men virkelig cool.

Jeg er selv fra en by lidt uden for Barcelona, og jeg vil helt klart opfordre folk til også at bevæge sig uden for byen. Jeg tager for eksempel aldrig på stranden i Barcelona, fordi den er alt for turistet Det bliver selvfølgelig bedre jo længere væk fra W-hotellet og Barceloneta man kommer, og fortsætter man helt ud til Playa de la Mar Bella, møder man da også lokale strandgæster. Men jeg tager nu i stedet ud til nogle af de små landsbyer nordøst for Barcelona, hvor der er virkelig gode strande – og ingen turister. I byen Cabrera de Mar får man den mest autentiske paella i hele regionen, og hvad er bedre end en god paella og en kold øl efter en dag på stranden?